Mission i Mariagerfjord Frikirke

Mariagerfjord Frikirke støtter personer og projekter, der er med til at gøre en forskel for mennesker i nød rundt om i hele verden. Se mere her.

Videohilsen fra Miro & Martha

Her er en hilsen fra Miro & Martha Toth, som Mariagerfjord Frikirke støtter i deres tjeneste som menighedsplantere i Slovakiet. Få mere at vide om Miro & Martha her.

Miro  Martha

Indien

Roy-og-JenniferUndervisning og rehabilitering siden 1987 i Østindien

I byen Rupaidiha, som ligger i det østlige Indien på grænsen til Nepal har ægteparret Jennifer og Roy Ramble arbejdet siden 1987, hvor de startede med at grundlægge en skole. Det første år var der 7 elever, i dag er der over 800 elever fra alle samfundslag.

I et forsøg på at bryde den onde cirkel af analfabetisme, startede de i 1998 et program for kvinder - Adult Womens Literacy Project. Indtil nu har mere end 300 kvinder lært at læse og skrive i de omkringliggende landsbyer.

Kvinder var ikke de eneste undertrykte landsbyboere, ægteparret Rambles fik en byrde for. De oplevede også et behov for at hjælpe de fattigdomsramte piger i omkringliggende landsbyer. De indså, at kastesystemet og overtro ikke ville tilbyde frihed for disse piger. Kristus var den eneste, der kunne frigøre dem fra trældom i deres håbløse situation. I juli 2005 grundlagde de derfor Mahima Niwas (House of Glory) for at give husly, tøj og uddannelse til disse piger fra fattige, tilbagestående familier i det nordlige Indien og Nepal. Det første år var der 18 piger, i dag er der over 40 piger, som bor i huset. Gennem deres uddannelse og studier får de en helt ny start i livet og oplever at blive værdsat og selvstændige.

Der er rigtig mange undertrykte kvinder i dette område, og Roy og Jennifer fik en byrde for at hjælpe og rehabilitere disse. Mange af dem er tvangsgifte og lever i voldelige og vanskelige ægteskaber. I 2002 grundlagde de SEEMA (Social Endeavour to Elevate Mahila (women) Awareness), hvor de oplærer disse kvinder i håndarbejde og håndtering af økonomi. Mange af disse kvinder har undsluppet undertrykkelse, enten fra voldelige ægtemænd, prostitution, fattigdom eller andre vanskelige situationer. SEEMA giver disse kvinder mulighed for en respektabel levevej, og det har også bevirket, at nogle af ægtemændene har fået åbnet deres øjne, så de nu er stolte over at være gift med en kone, som er i stand til at tjene penge. I dag har mere end 100 kvinder været gennem dette program, og man har været nødt til at udvide lokaliteterne. SEEMA blev registreret som en non-profit organisation i 2007 og arbejder på at udstyre kvinder med økonomisk bemyndigelse over deres eget liv.

Det sidste ”skud på stammen” er Rupaidiha Community Education Centre, som startede den 1. februar 2010, Det er et gratis tilbud om uddannelse for børn med analfabetisme, uden håb for andre uddannelsesmuligheder. Der er allerede over 120 elever i fremmøde på dette Education Centre.

MFF har valgt at støtte SEEMA projektet med et fast månedlig beløb.