Peru

Missionsarbejde anerkendes af myndighederne
helmiogfilipe
Helmi og Felipe Castro arbejder i et af Perus socialt belastede områder. Gennem social støtte og undervisning af beboerne i dette område når de ud til det enkelte menneske. Igennem undervisning og arbejde med de kristne ledere fra de lokale kirkesamfund har Helmi og Filipe Castro en stor berøringsflade.
- Vores største udfordring lige nu er at få et projekt, som hedder "Guds By" finansieret. Her skal være boliger til aldrende pastorpar, som ellers ikke har noget sted at bo, fortæller Helmi. Det er meget uværdigt, at mennesker, som har levet for andre hele deres liv, når de selv når til en alder, hvor de ikke kan mere, ikke har et sted at bo.
Der skal desuden oprettes et krisecenter for belastede børn samt en klinik.
Siden Helmi rejste til Peru for 24 år siden, har parret oplevet store ændringer hos myndighederne.

Diplom fra præsidenten
I december fik Felipe et diplom af præsidenten fra deres politiske amt. Det var en anerkendelse af arbejdet for, at byen socialt kan blive et bedre sted at bo. Felipe har også bidraget med forslag til en ny lovgivning og ændringer af grundloven.
Som ledere for initiativet "Projekt Liv" har parret delt 60.000 nye testamenter ud på skolerne i området.

Særprægede oplevelser

Mødet med mennesker kan også give nogle meget "spændende" oplevelser.
- En sød ældre kone, som var meget glad for mig, havde lavet noget marmelade. Den var fuld af orm, som kravlede rundt. Hun ville, at det skulle spises her og nu, og resolut stak hun en stor ske ned i marmeladen og ind i min mund! En levende oplevelse, fortæller Helmi.

Parret holder månedlige møder for pastorerne og deres ægtefæller og arbejder med parrenes børn. Gennem specielle kampagner støtter de menighedernes arbejde, som bl.a. består i at indsamle og dele tøj ud i områder med stor fattigdom. Der holdes også specielle lejre, hvor familierne kan komme ud til havet og få nye kræfter.
- Vores største arbejdsopgave er at få Guds Ord ud.
Vores tjeneste rækker ud til det enkelte menneske for at møde deres specielle behov, og gennem pastorerne når vi ud til de lokale menigheder med fornyelse og formidling af Guds kærlighed.

Du kan læse Helmis blog her http://peru-nyt.nschou.dk/#home og du kan blive ven med Helmi på Facebook her.

Helmi og Filipe Castro
Casilla 199