Ny deltagerrekord i Sommercamp

For andet år i træk var der deltagerrekord i de danske pinsekirkers Sommercamp i Mariager. Sidste år passerede man 3000 deltagere, i år nåede man op på 4000. Campleder Jens Henrik Kirk kan ikke forklare den store stigning, ud over at deltagere fra tidligere år anbefaler campen overfor venner og bekendte over hele landet. Men han glæder sig over fremgangen og er i øvrigt meget tilfreds med afviklingen af det store arrangement.

Af de ca. 4000 deltagere boede godt 2000 i campingvogne og telte på de grønne arealer omkring Mariager Efterskole og Højskole og på kommunens areal på Gl. Hobrovej. Resten fordelte sig på teenagere og unge, der var indkvarteret på højskolen og efterskolerne, og et stor antal deltagere boede på hoteller, pensioner, campingpladser og privat i fjordområdet. Endelig var der op mod 1000 personer, der kun deltog i enkelte møder eller aktiviteter og derfor ikke tæller som fuldtidsdeltagere.

De mange gæster fra hele landet skabte naturligvis et vældigt leben i Mariager i uge 28. Indbyggertallet i den lille købstad var mere end fordoblet, og det kunne mærkes i dagligvarebutikkerne, at der i år ikke var nogen købmandshandel på camparealet.

Sommercampen, der arrangeres af de danske pinsekirker, bød i år på en bred vifte af tilbud til alle aldersgrupper. For de 3-6-årige var der hver formiddag Mini-GUF, hvis store cirkustelt i år var skabt om til en afrikansk jungle. Gunnar Jørgensen fra Mariagerfjord Frikirke var leder af et team af frivillige medarbejdere, der på en kreativ måde fortalte det kristne budskab for de næsten 250 småbørn. Frikirkens ungdomspræst Peter Senholt stod i spidsen for GUF, der er campens tilbud til børn i 6-12-årsalderen. Sammen med en stab på omkring 60 medarbejdere havde  Peter og hans kone Sussi planlagt aktiviteter for børnene hver formiddag kl. 10, hver eftermiddag kl. 15 og hver aften kl. 19. GUF-aktiviteterne var i år iscenesat som filmstudier i ægte Hollywoodstil, hvor børnene oplevede rigtige helte. I alt næsten 600 børn deltog i ugens GUF-aktiviteter.

Teenagerne mellem 14 og 17 år gik under betegnelsen GAF, og de havde deres egen lejr i lejren. De holdt lejr på Mariager Efterskole og i Mariagerhallen i både uge 27 og 28, mens de 12-13-årige udfoldede sig på efterskolen Frydensberg i uge 28. I alt deltog omkring 600 teenagere i sommercampen, og Facebook gløder nu, hvor de mange nye venskaber skal holdes ved lige over langdistance.

For de modne og ældre campdeltagere var der særlige Classic-arrangementer og seminarer om tidens aktuelle emner..

I Mariager Efterskoles hal var der møder formiddag, eftermiddag og aften gennem hele ugen. Blandt talerne var det amerikanske præste- og forfatterpar Lisa og John Bevere.

Ud over de mere kirkelige aktiviteter var der Campløb, fodboldturnering, koncerter og hygge i de de forskellige bygaders fællestelte.

Fredag sluttede årets sommercamp med en kæmpe fest i Mariager Efterskoles hal. 1200 personer deltog i fællesspisning og underholdning under temaet ’Out of the blue’. Det var en festlig afslutning på en uge, hvor Mariager viste sig fra sin bedste side med sol og varme, selv det varslede uvejr først på ugen trak udenom.