Mariagerfjord Frikirke åbner kirke i Hobro

kaas medborgerhuset hobroMariagerfjord Frikirke, der har en 60-årig historie i Mariager, har ved årsskiftet udvidet sit virke til også at have gudstjenester i Hobro. I første omgang kommer gudstjenesterne til at foregå i lånte lokaler – nemlig i Hobro Medborgerhus.
Kirkens præst, Henrik Kaas, fortæller, at dette er helt i tråd med kirkens vision, som er at være frikirke for hele Mariagerfjord Kommune med aktiviteter i flere af kommunens byer.
- At være et kirke- og kulturtilbud til hele Mariagerfjord Kommune og ikke kun til borgerne i Mariager, var også en af begrundelserne for, at vi for snart 10 år siden skiftede navn fra Pinsekirken i Mariager til Mariagerfjord Frikirke, fortæller Henrik Kaas.

På trods af navneskiftet er Mariagerfjord Frikirke fortsat i netværk med landets pinsekirker og mange øvrige frikirker. Dermed har kirken også været i netværk med pinsekirken Connect i Hobro, og flere gange har lederne af de to kirker talt og drømt om at kunne gøre noget større sammen.
Planerne tog så for alvor fart i 2016, da Connect med kirkens præst, Claus Hermansen, i spidsen besluttede at nedlægge sig selv med det formål at gå ind i noget større.
- Vi tror på, at det nu er den rette timing til at starte Mariagerfjord Frikirke Hobro, siger Henrik Kaas.

Beslutningen om at udvide aktiviteterne til Hobro er truffet i et enigt menighedsråd i Mariagerfjord Frikirke og der er stor opbakning blandt kirkens medlemmer.
Således har en gruppe forpligtet sig til sammen med hobroborgere fra den tidligere Connect-kirke at støtte den nystartede kirke.
- Det er vigtigt for os at få fælles DNA, hjerte og vision. Vi ønsker at være én kirke med aktiviteter i flere lokalområder, fastslår Henrik Kaas, der kommer til at stå i spidsen for begge Mariagerfjord Frikirkes afdelinger.

Gudstjenesterne i Hobro vil ligge søndag kl. 14.00, mens de i Mariager fortsat ligger kl. 10.30. Den første søndag i hver måned vil der være en såkaldt Supersøndag med fælles morgenmad og gudstjeneste i Mariager kl. 10.30.
- Det er et spændende nyt kapitel i Mariagerfjord Frikirkes historie, og vi tror på, vi kan være til at bringe liv og glæde til borgerne i Hobro og omegn med forkyndelsen af verdens bedste budskab og ved at engagere os i socialt arbejde, hvor der er behov, erklærer Henrik Kaas.