Gudstjenesten

I Mariagerfjord Frikirke er mange andre end kirkens præster aktive under gudstjenesten, også som prædikanter. Det er ikke givet på forhånd, hvilke tekster der læses og prædikes over på en given søndag. En mødeleder har tilrettelagt gudstjenesten og fungerer som vært og guide gennem gudstjenesten. En gruppe musikere og sangere leder i salmesang og nyskrevne og ældre lovsange på dansk og engelsk.

Stilen
Musikstilen varierer, men er oftest rytmisk. Sangtekster og informationer vises på storskærm, ligesom prædikenens hovedpunkter og illustrationer ofte vises på storskærm. Vi bestræber os på at formidle et relevant budskab på et forståeligt sprog, og vi inddrager mange forskellige udtryksformer; drama, performance-dans, video, sang og musik fra solister og bands er eksempler på dette.

Plads til spontanitet
Det er ikke kun præsten, der antages at have et ord fra Gud; det kan sagtens være andre, der er til stede. På mange måder spiller menigheden med ved gudstjenesten. Har man noget på hjerte, er man fri til at fortælle det efter aftale med mødelederen. Spontan inspiration – også kaldet profetiske ord og billeder – har stor værdi i kirkelivet, hvor den tjener til vejledning og trøst for enkeltpersoner eller hele menigheden.

Mulighed for forbøn
Det er meget almindeligt, at vi beder sammen, hvor de, der deltager, beder højt efter hinanden. Vi tror på, at Gud kan gøre det samme som på Bibelens tid, og forventer, at han gør det, når vi beder for os selv og andre.
Der opfordres ofte til at søge forbøn hos præsten eller andre betroede medarbejdere i forlængelse af gudstjenesten.

Mulighed for fællesskab
En gudstjeneste varer typisk halvanden time.
Efter gudstjenesten er der mulighed for at drikke en kop kaffe i cafeen og deltage i fællesskabet dér.