Ny ungdomspræst i Mariagerfjord Frikirke

MariaMariagerfjord Frikirke med virke både i Mariager og Hobro, har ansat Maria Fonnesbæk Damhus, 23 år, som ungdomspræst.

Maria Fonnesbæk Damhus er i forvejen et kendt ansigt i kirken, idet hun en tid har arbejdet som ulønnet ungdomsleder her. Det er sket sideløbende med, at hun har passet sit studium.

Maria Fonnesbæk Damhus mangler på nuværende tidspunkt et halvt år i at være færdig med en bachelor i praktisk teologi fra Harvest Bible College i Australien.

Selv har den nye ungdomspræst ikke været i Australien.

- Jeg har kun prøvet at mellemlande der, og det tæller vist ikke, mener hun.

Maria er vokset op i Skjellerup mellem Mariager og Hobro. Hun er mellemste barn af tre, idet hun har en storebror og en lillesøster. Hendes mor er oprindelig kontoruddannet, men er nu ansat ved Kirkens Korshær i Randers, mens hendes far i mange år har arbejdet som lastbilchauffør.

Den kirkelige interesse kommer fra hjemmet. Maria Fonnesbæk Damhus var med i KFUK-arbejde og med i en familieklub.

Maria Fonnesbæk Damhus fortæller, at hun aldrig har været i tvivl om sin tro på Gud, men afgørende for hendes senere valg af studium var, at nogle af hendes kammerater fra gymnasiet tog hende med til ungdomsgudstjenester i Mariagerfjord Frikirke.

- For fem år siden havde jeg ikke troet, at jeg skulle studere teologi og blive præst, men jeg var aldrig i tvivl om min tro, fortæller Maria Fonnesbæk Damhus.

Maria Fonnesbæk Damhus gik oprindelig i skole i Handest, men tog 7. og 8. skoleår på Søndre Skole i Hobro og var derefter et år på Tommerup Efterskole på Fyn. Hun er student fra Hobro Gymnasium 2013 og valgte derefter at tage et sabbatår, hvor hun dels havde forskelligt arbejde, dels rejste rundt i verden i tre måneder.

De seneste tre år har Maria Fonnesbæk Damhus været på Bibelskole på Mariager Højskole. Når bachelorgraden om et halvt år er i hus, bliver der i hvert fald indtil videre en pause i studierne, men det udelukker ikke, at de senere genoptages med henblik på videre uddannelse.

Som ungdomspræst får Maria Fonnesbæk Damhus primært ansvar for teenage- og ungdomsaktiviteterne i Mariagerfjord Frikirke med afdelinger dels i Mariager, dels i Medborgerhuset i Hobro, hvor Maria Fonnesbæk Damhus allerede nu kan annoncere, at en ungdomsklub vil blive etableret. Hun bliver også leder for de mange frivillige i teeager- og ungdomsarbejdet i Mariagerfjord Frikirke.

Hertil kommer, at Maria også fra tid til anden vil virke som mødeleder og prædikant ved gudstjenesterne i frikirken.

Bor i Mariager

Den nye ungdomspræst bor i Mariager, en by, som hun roser i høje toner, ikke mindst på grund af den smukke natur, som hun nyder meget. Læsning af gode bøger er en anden fritidsinteresse, ligesom familien har høj prioritet.

Maria Fonnesbæk Damhus har en kæreste, der hedder Peter Makovìni. Navnet klinger italiensk, men kæresten kommer faktisk fra Slovakiet og arbejder til daglig som lærer på Mariager Højskole.